gehoorapparaat

3 tips bij het aanschaffen van een gehoorapparaat

Wat kun je doen als je vermoedt dat je gehoorverlies hebt:

Veel mensen krijgen er vroeger of later mee te maken: een verminderd gehoor. Vaak gaat dit zo geleidelijk dat je het zelf niet eens doorhebt en word je er op attent gemaakt door de mensen om je heen.
Tijd om actie te ondernemen!

– Doe een online test:
Op internet zijn er testen te vinden die je simpel thuis kunt uitvoeren. Deze testen dienen om te kijken of en in hoeverre je last van gehoorverlies hebt. Je volgt de aanwijzingen die via de computer gegeven worden wat betreft de instellingen van je computer. Als dat geregeld is doe je zelf in alle rust thuis de online gehoortest en de resultaten verstuur je. Binnen korte tijd krijg je de resultaten en kun je daar, indien nodig, mee naar je huisarts gaan.

– Ga naar je huisarts:
De huisarts zal je oren controleren op eventueel aanwezig oorsmeer: een teveel aan oorsmeer kan zorgen voor doofheid. Dit is makkelijk door de huisarts op te lossen. Verder kan de huisarts kijken of een oorontsteking de reden is van je verminderde gehoor. Ook dit is in verreweg de meeste gevallen door de huisarts op te lossen. Als er een probleem wordt geconstateerd dat niet door de huisarts opgelost kan worden, kun je doorverwezen worden naar een KNO-arts. Als de huisarts vaststelt dat je gehoorverlies opgelost kan worden door een gehoorapparaat zal hij of zij je doorsturen naar een audicien. Ook zonder tussenkomst van een huisarts kun je daarheen.

– Naar de audicien:
Controleer of de audicien werkt met gediplomeerde medewerkers en dat de audicien gecertificeerd is. Als dit niet het geval is, gaat je verzekering de eventuele kosten van je gehoorapparaat niet vergoeden.
Een audicien zal testen uitvoeren en afhankelijk van de uitslag daarvan zul je advies krijgen of een gehoorapparaat de oplossing voor jouw probleem en welk apparaatje geschikt is voor jouw gehoorsprobleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *